Prva spletna airsoft trgovina na Slovaškem

50 000 kosov blaga na zalogi

magnify Iskanje
EUR

Kakšna je razlika med pištolami Airsoft?

14.7.2022 Catus.sk

V svetu airsofta so najpogostejše ročne airsoft pištole, plinske airsoft pištole in električne airsoft pištole.znane tudi kot električne ali AEG (Automatic Electric Gun), potem pa je tu še novi sistem HPA, vendar bomo to za zdaj pustili ob strani.

Ogledali si bomo glavne razlike:

Po vsakem strelu morate namestiti vzmet, da lahko ponovno streljate. Debelejša kot je vzmet, težje je ponovno streljati, kar je lahko težava zlasti za mlajše airsofterje.

PLINSKO AIRSOFTNO OROŽJE - poganja ga kartuša CO2 ali stisnjen plin, katerega najpogosteje uporabljena različica se imenuje zeleni plin. Prednost teh airsoft pištol pred ročnimi je, da vam po vsakem strelu ni treba potegniti vzmeti in samo pritisnete na sprožilec. Vendar je znano, da plinske pištole zahtevajo več nege (o pravilni negi bomo pisali v drugem blogu).

Posledično se plinske pištole delijo na pištole z gibljivim zaklepom (Blow-back) in pištole brez gibljivega zaklepa (fixed bolt).

Prav tako jih delimo na kratke puške, dolge puške, ostrostrelne puške in brzostrelke. Najpogosteje uporabljene so zelene plinske pištole.

ELEKTRIČNE ZRAČNE PISALKE - poganja jih modelna baterija (akumulator). Popolnoma poenostavljene - svetilka poganja električni motor, ki se nahaja v ročaju pištole. Motor nato poganja kolesa, ki se nahajajo v mechaboxu, kolesa raztegujejo bat in tudi vzmet, ki ob raztegu izstreli stisnjen zrak.

Električne pištole se delijo na dolge avtomatske pištole in kratke pištole AEP (Automatic Electric Pistol).

Glavne značilnosti električnih pištol airsoft so:

  • lahko streljajo posamično in tudi polno avtomatsko (burst)
  • vsi gibljivi deli so v zaprtem mechaboxu, zato je potreba po servisiranju veliko manjša
  • svetilko je mogoče napolniti, medtem ko je treba še vedno kupiti plin - cenejša alternativa za delovanje

Dandanes se najpogosteje uporabljajo električne dolge pištole airsoft, in sicer model M4/AR15 ali AK47/AK74.

picture