Prva spletna airsoft trgovina na Slovaškem

50 000 kosov blaga na zalogi

magnify Iskanje
EUR

Airsoft oprema - Taktični jopiči

28.7.2022 Catus.sk Začetki z airsoftom

Kaj je airsoft in kakšne vrste orožja lahko dobite, si lahko preberete v prejšnjih člankih. V tem članku bomo na preprost in hiter način povzeli, kakšno opremo lahko kupite in uporabite na takšnih dogodkih.

Prva točka, ki jo bomo obravnavali, so jopiči

Delitev je različna, vendar lahko to vrsto opreme zaradi poenostavitve razdelimo v več podskupin

  • taktični jopiči
  • Nosilci neprebojnih plošč
  • Oprema za prsni koš
  • Drugi sistemi za nošenje

Telovnik je dodatek k opremi, ki v številnih primerih služi za zaščito, pa tudi kot nosilec druge opreme, ki je lahko potrebna. Olajša in pospeši nošenje in izvlek na primer sekundarnega orožja ( npr.: pištole), granat, nabojnikov, medicinskih pripomočkov itd.

Telovniki so lahko modularni ali nemodularni. Modularne jopiče je mogoče prilagoditi. Običajno se prodajajo kot ,,goli,, in so opremljeni s tako imenovanim sistemom molle. Za sistem molle lahko igralec kupi različne torbe ( torbice, vreče za granate, zalogemedicinske potrebščine itd.) v končni fazi lahko igralec prilagodi telovnik svojim potrebam. Nemodularni jopiči in njihove torbice, pušice so večinoma fiksni, seveda pa je, če igralcu ustreza vnaprej pripravljena postavitev, od njega odvisno, v katero smer se bo podal.

Taktični jopiči

Večinoma se uporabljajo le kot taktična prednost pri prenašanju orožja ali streliva in drugega potrebnega materiala, lahko so modularni ali ne. Zadostujejo za začetnika, hkrati pa zagotavljajo udobje in spodobno zaščito skoraj celotnega trupa.

https://www.catus.sk/takticka-vesta-sbs-vojenska-kam-39-delta-armory/cierna

Nosilci neprebojnih plošč - nosilci plošč

Telovniki, ki lahko nosijo različne vrste neprebojnih plošč, ne glede na to, ali gre za vadbene ali žive z neko vrsto balistične zaščite (v primeruprimeru airsofta takšna zaščita ni potrebna, seveda, kdor jo želi, jo lahko dobi, verjamemo, da bomo v bližnji prihodnosti razveselili ljubitelje takšne taktične opreme). V večini primerov so tovrstni jopiči modularni, nekatere vrste imajo že vgrajene prsne torbe ali torbe za določeno vrsto nabojnikov. Za začetnika, ki bi ga zanimal nakup te vrste jopiča, priporočamo

https://www.catus.sk/takticka-vesta-vojenska-jump-delta-armory/cierna

Za stare veterane, ki jih zanima višji lvl, priporočamo

https://www.catus.sk/takticka-vesta-recon-plate-carrier-warrior-cierna-l

Prsna oprema

In če želite biti v igri okretni in ne potrebujete popolne zaščite trupa, se ne odpravite na večurno misijo za sovražnikovo linijo, alfa omega vašopreme je nekaj nabojnikov, katerih vsebino želite podariti svojim nasprotnikom, je možnost, ki se tu močno uveljavlja, tako imenovana prsna oprema (chest rig). Tudi več različic, ki jih najdete v naši trgovini, od modularnih do nemodularnih, prilagojenih določeni vrsti nabojnikov.

https://www.catus.sk/takticka-vesta-d3crx-guerilla-tactical/oliva

Seveda je domišljija in to, kar igralec potrebuje in zahteva na bojišču, individualno, zato priporočamo brskanje po naši e-trgovini ali obiskObiščite naš razstavni salon v Banski Bystrici, kjer boste lahko preizkusili posamezne jopiče in postavili vprašanja o tem, kar vas zanima. Včasih se zgodi, da igralec izbere vrsto opreme, ki je ne bo nikoli zamenjal, drugič pa gre za večletno preizkušanje, prilagajanje opreme.

picture